Aanraken

Eendaagse nascholing over aanraken en contact

21 november van 10.00 tot 17.30 uur 

 De intensiteit van contact verdiepen d.m.v.
zintuigen, taalgebruik, non-verbale en para-verbale communicatie.

Voor (hapto)therapeuten, coaches, begeleiders, kortom: voor iedereen die met mensen werkt en/of belangstelling heeft voor de werking van contact volgens de Synergosvisie.

Fijn is het allesbehalve, die anderhalve meter, daar kunnen we het over eens zijn. Deze nascholing gaat uit van de unieke kans om in deze tijd haptonomie uit te breiden en te verdiepen.

Haptotherapeuten zijn expert in menselijk contact en communicatie.
Contact verdiept door aanraken. Dat wil zeggen; dit kan verdiepen door aanraking. Want ook door juist niet aan te raken kan er een verdieping ontstaan in je geraaktheid. Verdriet wordt soms gesmoord door een te innige omhelzing. Ruimte wordt je soms ontnomen in een te nabij contact. Hoeveel wordt er geprojecteerd? 

Maar natuurlijk blijft een aanraking een goede band bevestigen, even het samenzijn een extra dimensie geven en nog veel meer.

Door om te moeten gaan met het contact op iets meer afstand dan we gewend zijn kunnen we ontdekken hoe andere zintuigen zoals ogen, oren en reuk, taalgebruik, non-verbale en para-verbale communicatie de intensiteit van het contact en je eigen beleving daarin kunnen vergroten en verdiepen.

Kernpunten van de dag

  • Wat gebeurt jou op wat meer afstand en wat doe je dan? 
  • Wat kun je laten om de verbinding intenser te maken? 
  • Welke rol spelen je gedachten en je gevoelens?
  • Wat kun je doen om gezamenlijke intuïtie meer kans te geven?
  • Door contact op anderhalve meter vorm te geven ga je ontdekken wat je mist als je niet fysiek aanraakt. Raak je ook aan om iets goed te maken? Om te bevestigen? Om bevestigd te worden? Om je onzekerheid weg te krijgen? Welke onzekerheid en waarvoor? Welke bevestiging en waarvoor? Wat moet er goed en wat moet er weggemaakt? Wat doet de fysieke aanraking voor jou? 
  • Door in te gaan op de omstandigheden van dit moment kunnen we blootleggen wat de doorleefde waarde is van het fysieke contact en kunnen we leren om onze contacten te optimaliseren.

Doel van de dag
In deze eendaagse nascholing doen we oefeningen om contact te verdiepen en verbreden, te vermeerderen en te herontdekken. We halen de betekenis van het hebben van contact naar boven om te ontdekken waar verbinding echt over gaat.

Docent
Nico Pronk: directeur Synergos, haptotherapeut, fysiotherapeut, manueel therapeut, docent medische basiskennis, docent haptonomie en (bedrijfs)trainer. Nico is gespecialiseerd in groepsdynamica en interactief leren. Zijn trainings- en begeleidingsmethoden zijn dicht op de huid en direct.

Accreditatie

In aanvraag (indicatie VVH: 25-35 HTD)
SKB:  12 SBU/0,4 EC's

Kosten €225,-

Cookie gebruik
arrow_drop_up arrow_drop_down