Nascholing haptonomisch vakmanschap

Andalusië

In het magisch mooie Andalusië samen met je collega ‘s of medestudenten werken aan je persoonlijke groei en verdieping van je (toekomstige) vak.

Om je grondpatroon te verbreden is inzicht nodig. Inzicht en bewustwording maken de weg vrij voor jouw verdere ontwikkeling. Het herkennen van je eigen rol in de groepsdynamiek geeft je de mogelijkheid om je eigen grondpatroon, en daarmee je eigen stijl, scherp onder de loep te nemen:

 • je manier van houding en bewegen
 • je manier van denken en je denkpatronen
 • je non-verbale signalen en je mentale instelling en voorkeuren

We oefenen hoe we de dynamiek van de groep optimaal kunnen laten verlopen, zodat elke deelnemer zich vanuit zijn eigen beleving en gevoelens adequaat kan vormen. Je leert je eigen rol in een groep passend en veelzijdig vorm te geven. Ook doen we dagelijks aanraakoefeningen waarbij we fysieke, mentale en intuïtieve processen onderscheiden en benutten.

Praktische informatie

VVH 80 punten HTD (40 punten ATD als minder dan de helft van de deelnemers afgestudeerd haptotherapeut is). NFG geeft 20 punten vanwege accreditatie door SKB. SKB-D SBU: 165/5,9 EC’s (dus bijvoorbeeld NVPA, VNT en NFG 165 studie-uren). 

Data:
3 september tot 9 september 2023
(28 mei tot 3 juni 2023 is reeds VOLGEBOEKT)

Docent Nico Pronk

Catering Michelle Daly 

Transfer en excursies Mike O’Riordan

Gastvrouw en organisator Monique de Vries. 

Lestijden: 8.30 tot 13.00 uur en 17.00 tot 20.00.

Locatie: Finca El Paso de Cabras, Malaga Andalusie.

Voor vragen mail m.devries@synergos.nl of bel 0626812240.

Specialisatie haptonomisch vakmanschap

1150,-
3 tot 9 september 2023
 • Inclusief:
 • Ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en drankjes
 • Diner op Spaans terras in Pastelero (in de vallei)
 • Logies, handdoeken, badlakens, bedlinnen
 • Excursie in de regio
 • Transfer van en naar Malaga airport
 • Exclusief:
 • Vliegticket

Marlies

Haptotherapeut

Prachtige avontuurlijke reis: ik stap in met ITH-bagage in mijn rugzak , krijg een zeer warm welkom. Vervolgens aangekomen op station ‘verwarring’ en op zoek naar vertaaltool : mijn hapto-taal voelt anders. De machinist nodigt uit tot ontdekken en beleven, het mag er allemaal zijn. Station ‘nieuwsgierigheid en inspiratie’ dient zich aan. Ondertussen word ik ontzorgd en verwend door de lekkere catering. Mijn medepassagiers zijn betrokken, ontvankelijk en toegankelijk en prachtig gezelschap. Er is voldoende tijd en ruimte om met en van elkaar te leren. Kan veel aanraken en ook mijn lijf wordt met respect, aandacht en liefde aangeraakt. Ik ga vervuld en vol energie terug naar huis. De trein is nog niet gestopt voor mij, mijn reis is nog gaande . Ik pas regelmatig mijn nieuwe kennis toe en voel nog meer speelsheid in mijn aanpak. Oefen met feitelijk meer waarnemen en dit teruggeven.Als je op zoek bent naar nieuwe input, inspiratie of wellicht wat verwarring dan kan ik deze reis van harte aanbevelen! Ik kom graag terug!

Meike

Student eindfase

Mijn 2e keer dat ik de sprong nam om te gaan. Het was een soort impulsief gevoel dat het goed zou zijn om te gaan. Ik nam 1 minuut ter overweging en er kwamen tal van rationele zaken voorbij om het niet te doen plus ik had net een ongeval gehad, haptotherapie stond op een laag pitje, De coronacrisis had mij ook “ geholpen “ om beetje afstand te hebben. Maar ik zocht weer een positieve herstart na een intens jaar. Ook om weer plezier en vertrouwen in mezelf te voelen. Binnen die minuut had ik me zelf aangemeldt. Het was weer ontzettend fijn dat ik die keus nam. Nico heeft het vermogen om altijd maatwerk te leveren en iedereen dat te laten ervaren wat gezien of ervaren mag worden. Samen met de groep hebben we thematiek gekozen die door de week heen allemaal aan bod kwam. Ieder werd gezien in haar kwaliteit en leerpunt. Daarnaast genoten we van fantastische maaltijden en een heerlijk huis. In een fascinerende omgeving. Dit zijn echt de kersen op de taart in nascholing! Ik gun iedereen 1 minuut ter overweging om vervolgens deze leerzame week te mogen ervaren

Irma

Haptotherapeut

In een prachtige omgeving met mooie mensen je verdiepen in Haptonomie. Wat wil je nog meer 😊. Deze masterclass heeft op allerlei gebieden verdieping gebracht bij mij. In bewustwording, nieuwe mogelijkheden ontdekken die ik in kan zetten en door het vele aanraken van elkaar heb ik meer vertrouwen gekregen in aanraak vaardigheden. Ik had van tevoren niet gedacht zoveel te leren en plezier te hebben tijdens deze week.

Suzan

Haptotherapeut

Andalusië was voor mij genieten van een bijzonder landschap, de Spaanse zon, verrukkelijk eten en serieus met elkaar werken. We hebben, bijna ongemerkt, heel wat uren gemaakt! Voor mij, opgeleid aan het I.T.H. was het mijn eerste ervaring bij Synergos. En ik heb het als heel verrijkend en leerzaam ervaren. Volgens mij kunnen de verschillende opleidingen veel van elkaar leren. En zouden we veel vaker en meer uit moeten wisselen! En als dat kan in een prachtig huis in Spanje is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Sofia

Haptotherapeut

Door van te voren uit te werken wat je ontwikkeldoelen zijn en het daarop afgestemde programma te volgen, heb ik het ervaren als een 'op maat programma'. Gespreksvoering, interactiedynamiek, aanraken en oefenvormen kwamen iedere dag terug. Ik ging met een flinke boost zelfvertrouwen naar huis.

Harmke

Student eindfase

De week voor mij een gevorderde blik in het vak. Ik ben nog enthousiaster geworden. Aan de slag met de interactiedynamiek in combinatie met het werken met oefenvormen en aanraking was verrijkend voor mijn eigen ontwikkeling en voor mijn ontwikkeling als professional. Respect voor Nico die iedereen aansprak op zijn eigen niveau! Wat een groei kun je doormaken in 1 week! Dank ook Monique, Michelle en Mike voor de goede zorgen.

Marielle

Haptotherapeut

Op een prachtige locatie tussen de bergen en de geitenboeren ligt ‘Paso de Cabras‘. De week was intensief maar ontzettend verdiepend voor mijn werk als haptotherapeut. Ik heb veel meer inzicht nu in interactiedynamiek, hier ook uitvoerig in kunnen oefenen en mijn handvaardigheden kunnen aanscherpen. In rust en ruimte in deze setting kan je verdiepingsslagen maken.

Meike

Student 2 VO

Ik zag de haptonomiereizen als iets voor een kleine vaste groep of zo... een aanname die totaal niet bleek te kloppen. Ik voelde me warm en welkom. Wat hebben we gevoeld hoe ruimtelijk het was en wat hebben we gelachen toen we met onze eigen beweegkwaliteit een berg op moesten rennen, zelfs het doorvoelen door de pizzaschep gaf hilarische momenten van inzicht. Gelachen, bommetjes gemaakt en staand in een jeep met de wind door mijn haar door de nacht rijden

Fui Moi

Student eindfase

Confronterend, inspirerend en veel geleerd. Weer een unieke ervaring rijker. Ik had het niet willen missen.

Informatieavond basisjaar
25 augustus

van 18:00 tot 20:00 in Amersfoort

Regentesselaan 21
3818HH Amersfoort