Basisjaar

12 dagen

start maart/april en sept/okt

Het basisjaar is er voor iedereen die meer wil leren over de invloed van gevoelens in leven en werk. Je leert hoe je je eigen gevoelens beter kunt herkennen en in balans kunt brengen met wat je denkt en doet. Je doet daarmee recht aan je talenten en zult helderder en doeltreffender communiceren met je omgeving.

Voor dit basisjaar gelden bij ons geen specifieke toelatingseisen. Wel is van belang te weten dat de leerstof een beroep doet op je vermogen om te reflecteren op je eigen voelen, denken en handelen. Dat moet je durven en willen. We vragen daarom dat je een zekere veiligheid en stabiliteit bij jezelf ervaart, een goede algemene ontwikkeling hebt en bovenal een instelling hebt die gericht is op leren en ontwikkelen. 


Kosten Basisjaar Haptonomie €2350,-


Het basisjaar kun je 2 keer per jaar op diverse locaties in Nederland volgen. Soms voegen we 2 groepen samen. Mogelijk volg je daardoor het basisjaar op een andere locatie dan je hebt opgegeven. We vergoeden in dat geval je reiskosten.


  • Je ervaart door oefeningen en nabesprekingen de voor -en nadelen van wat je doet, denkt en voelt. 
  • Je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt waarin  je goed bent. 
  • Je luistert naar je lijf en de non-verbale communicatie van jou en de ander. 
  • Je doet ervaring op met de haptonomische grondbeginselen en krijgt inzicht in de betekenis van haptonomie voor je dagelijks leven op diverse terreinen. Je kunt deze ervaringen direct vertalen naar situaties thuis of bij werk, sport, leren, communicatie en creativiteit. 
  • Je leert over communiceren via aanraken. Je wordt je bewust van jouw manier van aanraken en de effecten daarvan op anderen. Je leert de haptonomische fenomenen van aanraken toe te passen.