Page content

Haptonomisch Groepstrainer

Afgestudeerd Groepstrainer van Synergos

Het werkveld is de zakelijke markt. De groepstrainer is specialist in het begeleiden van teams en groepen, vanuit haptonomisch perspectief. Waarnemingen van de deelnemers, de begeleider(s) zelf en hun belevingen stimuleren de bewustwording van interactiedynamiek en de individuele, persoonlijke drijfveren. Werken is omgaan met anderen en dat geeft ook weer vorm aan je eigen bestaan.

Duurzame begeleidingstrajecten brengen nieuwe mogelijkheden aan het licht vanuit het perspectief dat elk mens zichzelf aanstuurt en altijd in ontwikkeling is.

Zo kunnen zelfsturende teams hun gezamenlijke hart vormgeven in organisaties. Dit leidt tot een elkaar versterkende vorm van ontwikkeling: persoonlijke ontwikkeling voedt organisatie, en omgekeerd.

De opleiding tot Haptonomische Groepstrainer (vakopleiding) bestaat uit drie gespecialiseerde jaren. De instroomeis is een HBO denkniveau, een afgerond basisjaar bij Synergos (elders is bespreekbaar) en een positief advies op basis van de instroomdag.

De eerste twee jaren van de Vakopleiding zijn voor alle richtingen hetzelfde. Als je deze met goed gevolg afrondt, behaal je daarmee een diploma Basis Begeleider Haptonomie.

Na dit tweede jaar kun je jezelf specialiseren tot haptotherapeut-haptonoom/coach of groepstrainer.

Comment Section

1 reactie op “Haptonomisch Groepstrainer


Door Lakesha op 20 mei 2017

Its nice the sisters are getting along so well, even with a couple hisses! We have two here that after more than 2 and a half years, still ar;#7n821&et allowed to look at each other. Our mom has given up hope!

Plaats een reactie


*