Page content

Haptonoom / Coach

Mensen coachen

Het werkveld van de haptonoom/coach is dienstverlening. De haptonoom/coach richt zich op mensen die zich verder willen ontplooien, mensen die worstelen met gedachten als: ‘Er zit meer in mij, maar het komt er (nog) niet uit.’

Het werkgebied is divers: ontplooiing op het werk, ontwikkeling in algemene situaties, keuzes in carrière en privé, relatiebegeleiding en bemiddeling, zwangerschapsbegeleiding, opvoeding van kinderen, begeleiding bij kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen zoals peuter, puber en jong volwassenen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

De relatie tussen coach en cliënt vormt de leidraad voor bewustwording en nieuwe, onontdekte mogelijkheden.

De opleiding tot Haptonoom/coach (vakopleiding) bestaat uit drie gespecialiseerde jaren. De instroomeis voor deze opleiding is een HBO denkniveau, een afgerond basisjaar bij Synergos (elders is bespreekbaar) en een positief advies op basis van de instroomdag.

De eerste twee jaren van de Vakopleiding zijn voor alle richtingen hetzelfde. Als je deze met goed gevolg afrondt, behaal je daarmee een diploma Basis Begeleider Haptonomie.

Na dit tweede jaar kun je jezelf in het derde jaar specialiseren tot haptotherapeut-haptonoom/coach of groepstrainer.

Comment Section

0 reacties op “Haptonoom / Coach

Plaats een reactie


*