Page content

Leertherapeut

Leertherapie: jezelf leren kennen

Als ervaren haptotherapeut kun je zelf jongere beginnende collega’s binnen jouw werkgebied, leertherapie geven. De ervaringseis voor leertherapeut is 5 jaar. Door middel van nascholing kun je jezelf bekwamen in dit onderdeel.

Leertherapie is een persoonlijk ontwikkelingsproces, onder andere voor toekomstige therapeuten, onder begeleiding van een therapeut die zich hierin bekwaamd heeft. In een aantal therapie-sessies krijg je meer inzicht in hetgeen je eigen denken, voelen en doen gevormd heeft en welke gevoeligheden je er aan hebt overgehouden. Wat je in je leven hebt meegemaakt is echter minder van belang dan hoe je ermee bent omgegaan. Hoe heb je het verwerkt? Heb je het omgezet naar een (positieve) leerervaring of vormt het een innerlijke last die je onzeker maakt of kan gaan opspelen als je er mee geconfronteerd wordt? Met name als je gaat werken als therapeut in de Psychosociale en Geestelijke Gezondheidszorg zal het vaak ook deze problematiek zijn waar je cliënten mee te maken hebben. Het doormaken van je eigen groeiproces is dan ook van onmisbare waarde.

Daarbij komt dat je niet werkt via medicijnen, handgrepen of apparaten, maar dat je zelf het belangrijkste therapiemiddel bent. Via je eigen leertherapie-proces word je aangemoedigd jezelf te verkennen. Je ontwikkelt je eigen stijl leert vertrouwen op je ontwikkelde intuïtie en bekwaamheid. Vanuit deze kwaliteiten kun je beter je toekomstige cliënten in hun groeiproces begeleiden.

Belangrijk is dat leertherapie buiten het ‘lesprogramma’ plaatsvindt. Vaak worden de sessies (in het eerste leerjaar) op individuele basis gegeven, maar een mogelijkheid is ook om het samen met twee of drie personen te doen.

Comment Section

0 reacties op “Leertherapeut

Plaats een reactie


*