arrow_drop_up arrow_drop_down

Opleiding Relatiebegeleiding

Start zomer 2018 

Opleiding in Frankrijk

Voor afgestudeerde haptotherapeuten en studenten in de afstudeerfase.

Voor de haptonomische relatiebegeleiding is een andere rol van de begeleider noodzakelijk dan in de één op één situatie met een cliënt. Het interactiesysteem is veel complexer en elke deelnemer heeft daarin zijn rol.
Dat maakt deze opleiding/specialisatie bijzonder en waardevol. 


Binnen een relatie is er voortdurend een appel op communicatie op grond van samen voelen, de ruimte delen, gevoel hebben voor elkaar en de mate van synchroniciteit die de partners met elkaar beleven. Het referentiekader van beide partners is op grond van genetische en memetische aanleg en de persoonlijke historie verschillend. Deze verschillen zijn een bron voor de verstoring van wederzijds begrip, verwachtingen en de onderlinge afstemming. 


De haptonomische relatiebegeleider hanteert oefensituaties, gesprekken en aanraakmogelijkheden om de relatie inzichtelijk te maken. Daardoor kunnen de partners beter met elkaar communiceren en leren zij hun verschillen te benutten ten dienste van elkaar.

Het is verwonderlijk hoe patronen binnen een relatie in gezamenlijke oefening en aanraakvormen helder worden. 


Trainers zijn Nico Pronk en Jan Tigges. Accreditatie is in aanvraag. Opleiding vindt plaats medio zomer 2018. Vanaf najaar 2017 kun je inschrijven voor deze opleiding.

Cookie gebruik