Page content

Trainer veranderingsmanagement

Veranderingsmanagement gaat over verstand krijgen van weerstanden

Veranderingsmanagement wordt begeleid door de haptonomisch trainer.  Om als groep te veranderen is echter niet eenvoudig. Naast de wil om te veranderen is er ook altijd weerstand.

Weerstanden leiden tot chaos. Het gaat dus ook over verstand krijgen van chaos. De beste leerschool is jezelf. De haptonomisch trainer heeft zicht op de leerstijlen, individuele en groepsweerstanden en hij heeft verstand van groepsdynamica. Uit de onderzoeken blijkt: emoties zijn de meest bepalende factor voor het slagen van het proces. Hij kan emoties in verband brengen met drijfveren en aansturing van anderen. Hij kan de rol van emoties zichtbaar maken in groepsdynamiek en leerstijlen.

Door hem gehanteerde modellen worden ingezet voor het in kaart brengen van aspecten die invloed hebben op de motivatie tot verandering.

Een haptonomisch trainer is een praktische trainer die via ervaringsoefeningen veranderingsprocessen helder maakt. Via een proces van bewustwording, oefening en training begeleidt hij teams en managers in hun wens tot verandering en de realisatie daarvan.

Comment Section

0 reacties op “Trainer veranderingsmanagement

Plaats een reactie


*