Expert worden

Daadwerkelijk begrijpen hoe mensen met elkaar in contact staan, inzicht hebben in de manier waarop we keuzes maken en bewustzijn van de effecten die we hebben op anderen. Haptonomie gaat over van het belang en de kracht van gevoelens in de communicatie. Gevoel komt altijd eerst en is de directe aansturing van elk menselijk denken en handelen.

De Vakopleiding maakt je expert in de menselijke werking van contact en communicatie. Je leert anderen te begeleiden en coachen om het beste uit zichzelf te halen.


  • Zeer veel contacturen
  • Optimale eigen talentontwikkeling
  • Medische Basiskennis op HBO niveau kan geïntegreerd gevolgd worden.
  • Diverse afstudeerrichtingen
  • Werken volgens unieke leermethoden
  • zelf ontworpen leersystemen en modellen

De door Synergos opgeleide therapeut/begeleider is

zeer getraind in het feitelijk waarnemen van zichzelf en anderen. Waarnemen speelt een belangrijke rol in de dagelijkse communicatie. Als je waar kunt nemen wat er feitelijk gebeurt, zonder interpretaties of waardeoordelen, is je communicatie zuiver en merk je dat meer dingen je opvallen.

De door Synergos opgeleide therapeut/begeleider weet waar zijn/haar talenten liggen en waar zijn/haar valkuilen. Hij/zij heeft goed inzicht in de eigen manier van omgaan met intimiteit, invoelen, grenzen aangeven, omgaan met autoriteit, stabiliteit en/of beweeglijkheid, de balans tussen afstemmen op jezelf en op anderen, eigen kracht voelen of juist anderen binnen laten komen.

De door Synergos opgeleide therapeut/begeleider is getraind in groepsdynamiek en in kijken naar manieren waarop mensen zich in groepsverband gedragen. Hij/zij doorziet wat er gebeurt in groepssituaties en kan daardoor -waar nodig-
concreet ingrijpen.

De door Synergos opgeleide therapeut/begeleider heeft inzicht in interactie en gedrag en kan hulp bieden ten aanzien van mensen, groepen en processen. Hij/zij kan anderen begeleiden inzicht te krijgen in hoe ze doen en wie ze zijn en zich bewust te worden van hun emotionele drijfveren. Hij/zij heeft de capaciteit om overzicht te houden in complexe situaties (emotioneel, contactueel, conflictueus).

Synergos is een POST HBO geaccrediteerde Haptonomie opleiding.

Plaats hier een afbeelding van jezelf of van je product, en geef een stukje extra informatie over je product, jezelf of je bedrijf. Door hier nog een stukje vertrouwen te creëren, zal de bezoeker sneller geneigd zijn om met je in zee te gaan.

Wees hier vooral geen gebruiker van de zogeheten ‘happy talk’, maar zorg voor een oprecht stukje tekst wat geschreven is vanuit jou / jouw bedrijf, waardoor je bezoeker echt een connectie met jou kan maken.

Plaats hier je call to action

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot ………………

Neem direct contact op!