Ook dit is Haptonomie!

Open lesavond 11 september Den Haag & 12 september Amersfoort

Een avond over gevoelscommunicatie

Waarom dans je met de één zo makkelijk, beweeg je als één geheel, terwijl je een ander steeds op de tenen trapt?

Ook als je niet danst beweeg je iedere dag opnieuw met en tussen mensen. Soms gaat dat synchroon en soms botst dat, al dan niet letterlijk. Waarom soms wel en soms niet dat soepele contact? Dit komt vooral door de gevoelscommunicatie; bij sommige ontmoetingen lijk je op elkaar te zijn ingetuned, terwijl je met andere mensen vaak langs elkaar heen lijkt te praten en werken. Dit fenomeen heeft alles met haptonomie te maken, met afstemmen, met meebewegen, met het natuurlijke appèl dat je op iemand doet. Je kunt mensen als het ware uitnodigen 
om met je mee te doen. 

Dit doe je vooral door je houding en beweging.

De nadruk van deze avond ligt vooral op het zien en ervaren van de kracht van de gevoelscommunicatie. Zodra mensen in een ruimte verkeren, beïnvloeden ze elkaar. Deze gevoelscommunicatie verloopt grotendeels onbewust en je kunt je daaraan niet onttrekken. 

Je kunt er wel bewustzijn over krijgen en leren hoe je ermee kunt omgaan. 

Spiegelneuronen maken dat je altijd meebeweegt met de ander en viceversa. Ook je balans verandert in de nabijheid van een ander. Je krijgt deze avond zicht op wat jij geneigd bent te doen en je leert dat je ook andere keuzes kunt maken. Tijdens de theoretische onderbouwing over hoe ‘het werkt’ leer je ook ontdekken dat je persoonlijke emotionele aansturing hierbij een belangrijke rol speelt.

Na de open les is er volop ruimte voor vragen en informatie over de opleidingen van Synergos.

Je kunt je hieronder aanmelden voor de gratis avond.

Amersfoort

12-9-2018

Den Haag

11-9-2018