Stafdocenten

Synergosdocenten zijn door Synergos opgeleid en hebben jarenlange ervaring als haptotherapeut.

Nico
Pronk

“Laat je verwonderen door hoe je doet en hoe je bent en wees nieuwsgierig naar wat nog meer kan. Leer door jezelf en via anderen.”

Nico geeft met name les in 3VO en geeft nascholingen en specialisaties. Hij onderhoudt contact met andere haptonomie-opleidingen, beroepsorganisaties en het bedrijfsleven. Hij is gespecialiseerd in groepsdynamica en interactief leren. Zijn trainings- en begeleidingsmethoden zijn dicht op de huid en direct.

Nico: “het is prachtig om te werken via groepsdynamiek en van nabij mee te maken hoe mensen in contact met elkaar omgaan. Daar zo nauw bij betrokken mogen zijn geeft fascinatie, bewondering, verwondering en voldoening.”

Nico heeft een achtergrond als fysiotherapeut en manueel therapeut. Als fysiotherapeut in de jaren 80 raakte hij gefascineerd door het directe verband tussen houding, beweging en emotie. Dit heeft hem destijds doen besluiten haptonomie te gaan studeren.

Lien
Wetters

”Leren hoe je denkt, voelt en doet. Samen puzzelen, ervaren en ontdekken. De verwondering en ontroering die zo voelbaar kan zijn wanneer de dingen op zijn plek vallen.”

Lien geeft les in alle jaren van de opleiding. Je kunt ook bij haar terecht voor supervisie, intervisie en leertherapie.

Lien: “Leren over je eigen kwaliteiten en valkuilen en verstand krijgen van hoe dat werkt in interactie: dat is gaaf. Omdat we in de opleiding veel werken met alle non-verbale aspecten van communicatie en ons lijf een schat aan informatie heeft zitten we vaak letterlijk dicht op de huid. Soms spannend en confronterend, maar ook dichtbij en warm. Zeker het basis jaar is een jaar waarin je als het ware een nieuwe taal leert. Een groot cadeau aan jezelf waarin je ontdekt dat wat je denkt, voelt en doet kwaliteit heeft en betekenis.”

 Lien heeft een achtergrond als psycholoog met een fascinatie voor wat mensen beweegt. Vanuit verschillende invalshoeken ervaren, ontdekken, verklaren en duiden. De uitdrukking ‘er chocola van proberen te maken’ past goed bij haar liefde voor voeding en koken.

Melanie
Hulsegge

“Je bent van harte welkom om te komen proeven, voelen en beleven of haptonomie je past; misschien word je net als ik een beetje verliefd op het vak.”

Melanie geeft voornamelijk les in het basisjaar. Daarbij geeft ze verschillende modules in de Vakopleiding, de specialisatie zwangerschapsbegeleiding en ook voor supervisies, intervisies en leertherapie kun je bij haar terecht.

 

 

Melanie: “Wat blijft raken en ontroeren is hoe studenten bewust worden van hun eigen patronen en de moed verzamelen om hier stappen in te zetten. Ik voel me vereerd dat ik dit proces van nabij mag meevoelen en beleven. 

Ontdekken wat in je leeft en voelen wat je gebeurt; dat heb ik zelf als grote rijkdom ervaren. Je bent van harte welkom om deze reis voor jezelf aan te gaan. 

 

Melanie heeft een achtergrond als pedagoog en is na haar studie als communicatietrainer aan de slag gegaan. Het verlangen om wat er in alle lagen waar te nemen en te beleven is in de communicatie maakt dat ze zich nog elke dag wil verdiepen en leren.

Paula
Groeneveld

“De opleiding is als het leven. Het zit vol ontdekkingen en verwondering over jezelf en anderen. Het prikkelt je nieuwsgierigheid en je ontdekt met anderen je kracht en mogelijkheden. Je ontdekt wat je beweegt, letterlijk en figuurlijk. Dit is een ontroerend en intens avontuur”

Paula is hoofddocent, ze geeft les in alle opleidingsjaren. Je kunt ook bij haar terecht voor supervisie, intervisie en leertherapie.

Paula: “Als docent is het de kunst om een sfeer en mogelijkheid te creëren waarin ieders kwaliteiten tot zijn recht komen. Hierbij schuurt het soms en ontstaan er bijzondere momenten.  
Deze opleiding is een intensieve reis waarin je obstakels tegenkomt, het pijn kan doen en waarin je vele nieuwe ontdekkingen doet. Het geeft inzichten en nieuwe perspectieven. Door jezelf te leren kennen en je mogelijkheden uit te breiden word je een veelzijdig mens en een transparante en betrokken begeleider/therapeut.”

Paula heeft een achtergrond als bioloog, ecoloog met passie voor het leven op aarde, de samenhang waarin harmonie en wrijving ontwikkelingen creëren.

Docenten in opleiding

Irma van
der Scheer

“Blijf ontdekken! Er valt namelijk zo veel te ontdekken over jezelf en je medestudenten. Nieuwsgierig zijn naar jezelf en de ander helpt hierbij.”

Irma is docent in opleiding bij Synergos. Ze geeft les in het basisjaar, 1VO, 2 VO en soms in 3 VO. Ook denkt zij mee over de inhoud van de opleidingsdagen en de evaluaties van studenten.

Irma: “binnen de opleiding Haptonomie van Synergos maken studenten een enorme ontwikkeling door: persoonlijke groei, samen processen aangaan, ontdekken van eigen patronen. Dit van dichtbij mee mogen maken en hier als docent mede vorm aan geven vind ik geweldig. Ik hou van de dynamiek van groepen en om deze dynamiek onderdeel te laten zijn van de lessen.”

Irma heeft een achtergrond als leidinggevende in de welzijn en gezondheidszorg en is bezig een eigen praktijk te starten.

Erica
Staal

“Eigenlijk zou je hier nooit een diploma moeten krijgen. Of al aan de start, omdat je de moed hebt aan een oneindige reis te beginnen. Een reis waarop je steeds nieuwe mogelijkheden in jezelf ontdekt”. 

Erica is docent in opleiding bij Synergos. Ze geeft les in het basisjaar en in 1VO. Ook denkt zij mee over de inhoud van de opleidingsdagen en de evaluaties van de studenten. 

Erica: “we voelen allemaal. Samen kijken naar hoe je voelt en wat je voelt maakt dat je je voelvermogen bewuster leert gebruiken. Daarbij vind ik het een uitdaging in het hier en nu te blijven door feitelijk en scherp waar te nemen. Steeds samen op zoek naar de essentie van je beleving maakt dat oude gevoelservaringen herkend kunnen worden. Daardoor ontstaan nieuwe keuzemogelijkheden in je dagelijks leven. Daarin ben je nooit af of uitgeleerd maar een leven lang uitgedaagd”.

Erica heeft een achtergrond als verloskundige en begeleidt zorgverleners binnen de geboortezorg.

Jantine
de Boer

“Door mijn gevoelswereld beter te hebben leren kennen, ervaar ik het leven nu als rijker en intenser. Oftewel: ik leef veel meer de volle potentie van het leven.”

Jantien is docent in opleiding bij Synergos. Zij geeft les in het basisjaar, 1VO en 2 VO. Ook denkt zij mee over de inhoud van de opleidingsdagen en de evaluaties van de studenten.

Jantine: “dat ontdekken van je gevoelswereld is niet altijd makkelijk maar het wel meer dan waard. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen draagkracht om boosheid, angst en verdriet te voelen. Hierdoor kon ik ook meer ruimte geven aan positieve gevoelens. Ook ben ik me bewuster van mijn eigen patronen in contact en welk effect dat heeft op anderen. Mijn relaties met anderen zijn verdiept en verbeterd want ik kan beter Nee zeggen en verlangens uiten. Mooi om nu ook anderen te begeleiden in dit proces door voor de groep te staan”.

Jantine heeft een achtergrond als docent communicatie in het hoger onderwijs en is werkzaam als communicatieadviseur. Tevens is ze ademcoach.

Docententeam

Synergosdocenten zijn door Synergos opgeleid en hebben jarenlange ervaring als haptotherapeut.

Rennie
Pater

“Wees nieuwsgierig. Of je iets ‘goed’ of ‘fout’ doet is niet zo interessant. Hoe je doet – en je bewust worden van de kwaliteiten en de nadelen daarvan – dát is pas interessant!”

Als docent vaardigheidsmodules is Rennie het liefst met een bevlogen groep mensen bezig met het verdiepen van het haptonomievak. En ze draagt dit uit naar beginnende collega’s.

Rens
vd Hout

“In deze ervaringsgerichte opleiding kun je je talenten inzetten en op zoek gaan naar talenten die je nog verborgen of minder ingezet hebt. Wij willen je daarin begeleiden.”

Rens is docent in de vakken waarbij kinesiologie, aanraken en belasten centraal staan. Daarnaast ondersteunt hij collega-docenten, waar nodig.

Laura
Twigt

“Ik zie studenten binnenkomen als ‘groentjes’ en zie ze weggaan als volwaardige therapeuten; en ik mag ze daarbij ondersteunen, geweldig toch?”

Laura begeleidt studenten in hun afstudeerfase, is supervisor en is soms docent bij nascholingen. Tevens begeleidt zij coaching-trajecten. 

Karin
van Driel

“Het geeft mij voldoening om samen te bouwen en bewegen in een richting die verschil maakt, voelen en ervaren dat het verschil ertoe doet en merken dat je door dit verschil vooruit gaat. Door diversiteit leer ik. En anderen volgens mij net zo. Dit kan bij Synergos, zo fijn.”

Karin, voorheen haptotherapeut binnen de praktijk van Synergos, is nu werkzaam als docent in het basisjaar bij nascholingen.

Roos
Bits-Derksen

“De groep weet meer dan ik. Door aan te haken bij de studenten en het vuurtje verder aan te wakkeren, ontstaat een groepsdynamiek waarin we allemaal leren. Dan gaat mijn eigen vuurtje ook meer branden. Zo leer ik zelf ook nog steeds tijdens de lesdagen”.

Na een jarenlang intensief hoofddocentschap bij Synergos is Roos een nieuwe studie begonnen en is ze momenteel werkzaam bij ons als gastdocent.

Informatieavond basisjaar
25 augustus

van 18:00 tot 20:00 in Amersfoort

Regentesselaan 21
3818HH Amersfoort