Docenten

 • Nico Pronk
  Nico Pronk
  Stafdocent

  “Laat je verwonderen door hoe je doet en hoe je bent en wees nieuwsgierig naar wat nog meer kan. Leer door jezelf en via anderen.”

  Nico geeft met name les in 3VO en geeft nascholingen en specialisaties. Hij onderhoudt contact met andere haptonomie-opleidingen, beroepsorganisaties en het bedrijfsleven. Hij is gespecialiseerd in groepsdynamica en interactief leren. Zijn trainings- en begeleidingsmethoden zijn dicht op de huid en direct.

  Nico: “het is prachtig om te werken via groepsdynamiek en van nabij mee te maken hoe mensen in contact met elkaar omgaan. Daar zo nauw bij betrokken mogen zijn geeft fascinatie, bewondering, verwondering en voldoening.”

  Nico heeft een achtergrond als fysiotherapeut en manueel therapeut. Als fysiotherapeut in de jaren 80 raakte hij gefascineerd door het directe verband tussen houding, beweging en emotie. Dit heeft hem doen besluiten haptonomie te gaan studeren.

 • Paula Groeneveld
  Paula Groeneveld
  Stafdocent

  “De opleiding is als het leven. Het zit vol ontdekkingen en verwondering over jezelf en anderen. Het prikkelt je nieuwsgierigheid en je ontdekt met anderen je kracht en mogelijkheden. Je ontdekt wat je beweegt, letterlijk en figuurlijk. Dit is een ontroerend en intens avontuur”

  Paula is hoofddocent, ze geeft les in alle opleidingsjaren. Je kunt ook bij haar terecht voor supervisie, intervisie en leertherapie.

  Paula: “Als docent is het de kunst om een sfeer en mogelijkheid te creëren waarin ieders kwaliteiten tot zijn recht komen. Hierbij schuurt het soms en ontstaan er bijzondere momenten.
  Deze opleiding is een intensieve reis waarin je obstakels tegenkomt, het pijn kan doen en waarin je vele nieuwe ontdekkingen doet. Het geeft inzichten en nieuwe perspectieven. Door jezelf te leren kennen en je mogelijkheden uit te breiden word je een veelzijdig mens en een transparante en betrokken begeleider/therapeut.”

  Paula heeft een achtergrond als bioloog, ecoloog met passie voor het leven op aarde, de samenhang waarin harmonie en wrijving ontwikkelingen creëren.

Locatie

Synergos Amersfoort
Synergos Amersfoort
Regentesselaan 21
Website
https://www.synergos.nl

Datum

09 sep 2024

Tijd

10:00 - 17:30

Kosten

€4,600.00

Jaar 3 van de vakopleiding (3VO 24/26)

In het derde jaar staat jouw specialisatie centraal. Afhankelijk van je afstudeerrichting ga je je bezighouden met de meer therapeutische, ontwikkelingsgerichte en/of groepsdynamische processen. Je toepassingsmogelijkheden van haptonomie kennen het brede perspectief zoals dat door de unieke Synergosvisie wordt uitgedragen en onderbouwd.

Vaardigheid en praktijk
Het afstudeerjaar bij Synergos bestaat uit vaardigheidsmodules en een praktijkfase. Omdat je zelf vrij kunt kiezen of je tijdens of na de modules start met de praktijkfase heb je twee jaar de tijd om af te studeren.

Door je in te schrijven voor 3VO kun je direct met alle modules meedoen. Indien je dit wilt kun je dus afstuderen als haptotherapeut én haptonomisch coach.

Lesdata
Lestijden zijn op dinsdag van 10:00 tot 17:30 tenzij anders aangegeven. Op de maandag avond ga je na de les door met oefenen tot 20:00 met je medestudenten.

9 & 10 september 2024 | Conflicthantering
30 september & 1 oktober 2024 | Psychopathologie
9 oktober 2024 | Casuïstiek 1 (LET OP AFWIJKENDE LESDAG)
11 & 12 november 2024 | Pijn & blokkades
4 december 2024 | Casuïstiek 2 (LET OP AFWIJKENDE LESDAG)
13 & 14 januari 2025 | Gezin & relatie
3 & 4 februari 2025 | Groepsdynamiek
24 & 25 maart 2025 | Crisissituaties
14 & 15 april 2025 | Leerprocessen
26 & 27 mei 2025 | Intimiteit
23 & 24 juni 2025 | Interventiekunde

In 3VO kun je in 2 jaar afstuderen. Afhankelijk van je persoonlijke leertraject start je de praktijkfase tijdens of na de vaardigheidsmodules. Omdat studenten de praktijkfase ook na de modules kunnen starten, nemen we 2 jaar de tijd voor 3VO en sluiten we af met een gezamenlijke diploma uitreiking. Uiteraard studeer je af op jouw moment en ontvang je een digitaal exemplaar van je diploma zodat je direct kunt aansluiten bij een beroepsvereniging.


 • 1Select Ticket
 • 2Deelnemers
 • 3Betaling
 • 4Bevestiging
3VO Haptotherapeut 2023-2024
Available plaatsen: 17

Kies deze optie wanneer je wilt afstuderen als haptotherapeut. Je kunt de optionele modules dan volgen om ook het diploma voor haptonomisch coach in ontvangst te nemen. Je hoeft je dus niet apart in te schrijven om beide richtingen te volgen. (termijnbetaling mogelijk, standaard 10 termijnen, anders in overleg)

Het "3VO Haptotherapeut 2023-2024" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
3VO Haptonoom / coach 2023-2024
Available plaatsen: 17

Kies deze optie wanneer je wilt afstuderen als haptonomisch coach. Je kunt de optionele modules dan volgen om ook het diploma voor haptotherapeut in ontvangst te nemen. LET op dat je alleen het CPION getuigschrift ontvangt wanneer je ook de juiste (HBO) vooropleiding en de medische basiskennis hebt afgerond. (termijnbetaling mogelijk, standaard 10 termijnen, anders in overleg)

Het "3VO Haptonoom / coach 2023-2024" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Reacties zijn gesloten.