Docenten

 • Melanie Hulsegge
  Melanie Hulsegge
  Stafdocent

  “Kom proeven, voelen en beleven of haptonomie je past; misschien word je net als ik een beetje verliefd op het vak.”

  Melanie geeft les in het basisjaar, in de Vakopleiding, de specialisatie zwangerschapsbegeleiding en het traject haptonomisch professional. Ook voor supervisies, intervisies en leertherapie kun je bij haar terecht.

  Melanie: “Wat blijft raken en ontroeren is hoe studenten bewust worden van hun eigen patronen en de moed verzamelen om hier stappen in te zetten. Ik voel me vereerd dat ik dit proces van nabij mag meevoelen en beleven.

  Ontdekken wat in je leeft en voelen wat je gebeurt; dat heb ik zelf als grote rijkdom ervaren. Je bent van harte welkom om deze reis voor jezelf aan te gaan.

  Melanie heeft een achtergrond als pedagoog en is na haar studie als communicatietrainer aan de slag gegaan. Het verlangen om wat er in alle lagen waar te nemen en te beleven is in de communicatie maakt dat ze zich nog elke dag wil verdiepen en leren.

 • Erica Staal
  Erica Staal
  Docent

  “Eigenlijk zou je hier nooit een diploma moeten krijgen. Of al aan de start, omdat je de moed hebt aan een oneindige reis te beginnen. Een reis waarop je steeds nieuwe mogelijkheden in jezelf ontdekt”.

  Erica is docent in opleiding bij Synergos. Ze geeft les in het basisjaar en in 1VO. Ook denkt zij mee over de inhoud van de opleidingsdagen en de evaluaties van de studenten.

  Erica: “we voelen allemaal. Samen kijken naar hoe je voelt en wat je voelt maakt dat je je voelvermogen bewuster leert gebruiken. Daarbij vind ik het een uitdaging in het hier en nu te blijven door feitelijk en scherp waar te nemen. Steeds samen op zoek naar de essentie van je beleving maakt dat oude gevoelservaringen herkend kunnen worden. Daardoor ontstaan nieuwe keuzemogelijkheden in je dagelijks leven. Daarin ben je nooit af of uitgeleerd maar een leven lang uitgedaagd”.

  Erica heeft een achtergrond als verloskundige en begeleidt zorgverleners binnen de geboortezorg.

 • Jantine de Boer
  Jantine de Boer
  Docent in opleiding

  “Door mijn gevoelswereld beter te hebben leren kennen, ervaar ik het leven nu als rijker en intenser. Oftewel: ik leef veel meer de volle potentie van het leven.”

  Jantien is docent in opleiding bij Synergos. Zij geeft les in het basisjaar, 1VO en 2 VO. Ook denkt zij mee over de inhoud van de opleidingsdagen en de evaluaties van de studenten.

  Jantine: “dat ontdekken van je gevoelswereld is niet altijd makkelijk maar het wel meer dan waard. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen draagkracht om boosheid, angst en verdriet te voelen. Hierdoor kon ik ook meer ruimte geven aan positieve gevoelens. Ook ben ik me bewuster van mijn eigen patronen in contact en welk effect dat heeft op anderen. Mijn relaties met anderen zijn verdiept en verbeterd want ik kan beter Nee zeggen en verlangens uiten. Mooi om nu ook anderen te begeleiden in dit proces door voor de groep te staan”.

  Jantine heeft een achtergrond als docent communicatie in het hoger onderwijs en is werkzaam als communicatieadviseur. Tevens is ze ademcoach.

Locatie

Synergos Amersfoort
Synergos Amersfoort
Regentesselaan 21
Website
https://www.synergos.nl
Categorie

Datum

31 jan 2024
Verlopen

Tijd

10:00 - 17:30

Kosten

€3,250.00

Basisjaar Amersfoort

Het basisjaar bestaat uit 12 dagen met elke dag een thema. Je kunt hier uitgebreid over lezen in de opleidingsbrochure. Voor de start van het basisjaar ontvang je een uitgebreide reader. Voor het basisjaar gelden geen specifieke toelatingseisen, wel een HBO werk- en denkniveau.

Studentenportaal
Lesmateriaal wordt via het studentenportaal digitaal aangeboden. Je krijgt een gebruikersaccount waarmee je inlogt op onze lesomgeving. We gebruiken Office 365 voor het onderwijs en werken vanuit Microsoft Teams. Als student krijg je toegang tot alle online applicaties die Microsoft aanbiedt. (Word online, PowerPoint online en Outlook). Gedurende je hele opleiding kun je via Microsoft Teams communiceren met je docenten, medestudenten en de overige medewerkers van Synergos.

Certificaat halen
Als je na het basisjaar een certificaat wilt ontvangen en/of als je je accreditatiepunten wilt halen, zijn er een aantal verplichte onderdelen dit jaar zoals literatuur en verslaglegging. Je docent vertelt je hier meer over op de eerste dag.

Lesdagen vanaf Januari 2024
31-01-2024 | Dag 01: Inleiding in de haptonomie
14-02-2024 | Dag 02: Lichamelijkheid
06-03-2024 | Dag 03: Emoties
20-03-2024 | Dag 04: Waarnemen
03-04-2024 | Dag 05: Bewegen & emoties
10-04-2024 | Dag 06: Grondpatronen
24-04-2024 | Dag 07: Communicatie
08-05-2024 | Dag 08: Aanraken
22-05-2024 | Dag 09: Sport
05-06-2024 | Dag 10: Werk
19-06-2024 | Dag 11: Thuis
03-07-2024 | Dag 12: Leren


Reacties zijn gesloten.