Docent

 • Melanie Hulsegge
  Melanie Hulsegge
  Stafdocent

  “Kom proeven, voelen en beleven of haptonomie je past; misschien word je net als ik een beetje verliefd op het vak.”

  Melanie geeft les in het basisjaar, in de Vakopleiding, de specialisatie zwangerschapsbegeleiding en het traject haptonomisch professional. Ook voor supervisies, intervisies en leertherapie kun je bij haar terecht.

  Melanie: “Wat blijft raken en ontroeren is hoe studenten bewust worden van hun eigen patronen en de moed verzamelen om hier stappen in te zetten. Ik voel me vereerd dat ik dit proces van nabij mag meevoelen en beleven.

  Ontdekken wat in je leeft en voelen wat je gebeurt; dat heb ik zelf als grote rijkdom ervaren. Je bent van harte welkom om deze reis voor jezelf aan te gaan.

  Melanie heeft een achtergrond als pedagoog en is na haar studie als communicatietrainer aan de slag gegaan. Het verlangen om wat er in alle lagen waar te nemen en te beleven is in de communicatie maakt dat ze zich nog elke dag wil verdiepen en leren.

Locatie

Synergos Amersfoort
Synergos Amersfoort
Regentesselaan 21
Website
https://www.synergos.nl
Categorie

Datum

08 feb 2023 - 12 jul 2023
Verlopen

Tijd

10:00 - 17:30

Kosten

€3,250.00

Basisjaar Amersfoort (vol)

Het basisjaar bestaat uit 13 dagen met elke dag een vast thema. Naast de aanbevolen (maar niet verplichte) literatuur ontvang je voor de start van het basisjaar een reader waarmee je je kunt voorbereiden op de thema’s van de lesdagen.

Praktische informatie over het basisjaar

Al het lesmateriaal wordt via het studentenportaal digitaal aangeboden. Als student krijg je een eigen gebruikersaccount bij Synergos welke je kunt gebruiken om in te loggen op onze lesomgeving. Bij Synergos maken we gebruik van Office 365 voor het onderwijs en werken we zo veel mogelijk vanuit Microsoft Teams. Als student krijg je wel toegang tot alle online applicaties die Microsoft aanbiedt. Denk hierbij aan Word online, PowerPoint online en Outlook.

Gedurende je opleiding kun je via Microsoft Teams rechtstreeks in contact komen met je docenten, medestudenten en de overige medewerkers van Synergos.

Leren & ontdekken

Je leert dit basisjaar wat haptonomie precies is. Tijdens het basisjaar ontdek je wat je zoal uitstraalt en hoe de ander daar op reageert. Ook leer je hoe je je eigen gevoelens beter kunt herkennen en meer in balans kunt brengen met wat je denkt en doet.

Je gaat helderder communiceren. Je begrijpt menssen beter en ze begrijpen jou beter. Na het basisjaar voel je je wat vrijer in je lijf, in je gedachten en in je manier van doen. Dat is aantrekkelijk zowel voor jezelf als voor de ander.

Voor het basisjaar gelden geen specifieke toelatingseisen.

Goed om te weten

Om het beste uit dit basisjaar te halen is het belangrijk dat je een zekere veiligheid en stabiliteit bij jezelf ervaart. Een goede algemene ontwikkeling hebt en dat je wilt leren en ontwikkelen. De leerstof doet namelijk een beroep op je vermogen om te reflecteren op je eigen voelen, denken en handelen. Dat moet je durven en willen.

Extra aanbevolen zelfstudiemogelijkheden tijdens het basisjaar:

Je kunt je middels de bijbehorende reader op elke lesdag voorbereiden. Synergos biedt ruimte aan studenten die oefengroepjes willen vormen. Als je wilt kun je naast je studie een of meerdere leerbehandelingen doen.

Urenschema

08-02-2023 | Inleiding in de haptonomie
22-02-2023 | Lichamelijkheid en haptonomische fenomenen
22-03-2023 | Emoties
5-04-2023 | Waarnemen
12-04-2023 | Bewegen en emoties
26-04-2023 | Grondpatronen
10-05-2023 | Communicatie
24-05-2023 | Aanraken
31-05-2023 | Sport
14-06-2023 | Werk
28-06-2023 | Thuis
05-07-2023 | Leren
12-07-2023 | Evaluaties
Uitverkocht!

Reacties zijn gesloten.