arrow_drop_up arrow_drop_down

Haptonomisch vakmanschap 

Finca Paso de Cabras in Andalusië 

van 8 tot 14 september 2019

Volgeboekt, je kunt niet meer aanmelden voor deze data

Sinds 2019 hebben we ook in Andalusië een prachtige plek om intensief met haptonomie en persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn.
De week is bedoeld voor studenten in de Vakopleiding en voor afgestudeerde haptotherapeuten, coaches en trainers.


Belangstelling voor deze masterclass? Medio mei 2020 is de volgende masterclass in Andalusië. Door je aan te melden als belangstellende, zit je nog nergens aan vast en ben je wel verzekerd van een plaats. Meld je dus nu aan bij m.devries@synergos.nl of bel Monique 0626812240

Weg van thuis, in een adembenemende omgeving werk je met je collegastudenten aan verdieping van je persoonlijke ontwikkeling en je (toekomstige) vak. In september 2019 organiseren we een intensieve week 'Vakmanschap door persoonlijke ontwikkeling'. 

  • Start cursus maandag 9 september 2019
  • Einde cursus vrijdag 13 september 2019

Je bent vanaf zondag 8 september welkom op de Finca, zaterdag 14 september is de vertrekdag.

De kosten voor de week zijn €1000,- . Dit is inclusief

  • 5 lesdagen van 7 uur, verdeeld over de ochtend en avond, de middagen zijn zelf in te delen;
  • Ontbijt, lunch, diner, koffie en thee en drankjes;
  • Logies (eigen slaapkamer);
  • Transfer van en naar Malaga airport;
  • Exclusief vlucht 

Bij 6 aanmeldingen gaat de week door, 6 à 7 is tevens het maximum aantal deelnemers.
Accreditatie:
- VVH 80 punten ATD (waarvan er maximaal 40 meetellen; als de groep bestaat uit meer dan 50% afgestudeerde haptotherapeuten: 80 HTD).
- NFG geeft 20 punten bij accreditatie door SKB.
- SKB: aangevraagd (indicatie: SKB-E 160 SBU/5 EC's).


Kijk op www.sfeerlogeren.com Paso de Cabras

Scroll naar beneden voor de opzet en inhoud van de masterclass.

Opzet en inhoud van de masterclass

Elke dag bestaat uit ongeveer 5 uur functioneren in een groep en daarnaast besteden we 2 uur per dag aan ‘de mogelijkheden van aanraken’.

Uitgangspunt
Elk mens ontwikkelt in de loop van zijn leven een kenmerkende wijze van omgaan met zichzelf en de wereld, die primair gevormd wordt door zijn emotionele aansturing (de eigen stijl van voelen) in wisselwerking met zijn stijl van denken en handelen. Wij noemen dit ons grondpatroon. Een grondpatroon vertegenwoordigt je talenten en kwaliteiten, maar kan ook leiden tot beperkingen en vastlopen. Je ontwikkeling stagneert dan. Het vermogen om adequaat met diverse situaties om te gaan neemt dan af, wordt eenzijdiger en minder flexibel. Om je grondpatroon te verbreden is inzicht belangrijk. Inzicht ontstaat door stil te staan bij je waarnemingen. Daarbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen feitelijke waarnemingen, eigen beleving en interpretatie. Je krijgt daarmee zicht op de kleuring van je waarneming, waardoor je meer keuzes krijgt voor je reactie op situaties. Inzicht en bewustwording maken de weg vrij voor jouw verdere ontwikkeling.


Groepswerk als tool voor verdieping van je vakmanschap
Het herkennen van je eigen rol in de groepsdynamiek geeft je de mogelijkheid om je eigen grondpatroon en daarmee je eigen stijl scherp onder de loep te nemen: je manier van houden en bewegen, je manier van denken en je denkpatronen, je non-verbale signalen en je mentale instelling en voorkeuren.

We benutten onze tijd in Andalusië om de fenomenen van de groepsdynamiek in kaart te brengen. We oefenen hoe we de dynamiek van de groep optimaal kunnen laten verlopen opdat elke deelnemer zich vanuit zijn eigen beleving en gevoelens adequaat kan vormen. Je leert je eigen rol in een groep passender en veelzijdig vorm te geven.
Er ontstaat een verdieping van je eigen ontwikkeling en tevens een verdieping van je eigen vakmanschap als begeleider, trainer en haptotherapeut.


Aanraken om menselijk contact bewust te maken
Aanraken is interactiedynamiek tussen de aangeraakte en de aanraker. Deze interactiedynamiek kan helpen om bewustzijn te creëren en nieuwe mogelijkheden vorm te geven op het gebied van:

  • grondpatronen, kwaliteiten en valkuilen;
  • lichaamsvorm, lichaamsbouw en lichamelijk functioneren;
  • contactuele eigenschappen, openheid en nabijheid.

In deze week houden we ons dagelijks bezig met aanraken waarbij we fysieke, mentale en intuïtieve processen onderscheiden en benutten. 

De week is er op gericht om je aanraakmogelijkheden te verdiepen: "van aanraken tot masterschap".

Voor meer informatie over de week, neem contact op met m.devries@synergos.nl


Sinds 2008 organiseren we trainingen in het buitenland. Wij ervaren door de jaren heen dat door dit interne en intensieve karakter van de weken en weekends bij deelnemers altijd een versnelde en versterkte ontwikkeling ontstaat. Een leercurve die vele malen steiler is dan je gewend bent. Groepen starten bij voldoende deelnemers. Aanmelden binnen een aangegeven tijd. 

Naast de nieuwe locatie in Andalusië die we dit jaar aanbieden heeft Synergos ook een locatie in Zuid-Frankrijk waar intensieve, interne zomertrainingen worden geven. Deze locatie is zeer geschikt om met groepen te werken.

www.sfeerlogeren.com La Sofia

Cookie gebruik