Fui Moy's Andalusië
1 november 2019 
in Student

Fui Moy's Andalusië

In de mooie heuvels van Andalusië volgde ik de Masterclass van Synergos in Andalusië. Voor mij vijf intensieve dagen. Maar omdat er ruimte was voor een lange pauze in de middag heb ik het niet als inspannend ervaren. Met een groep van 8 cursisten, was het klein genoeg om te verdiepen en toch groot genoeg om een interessante interactiedynamiek te ervaren. Het programma was zo ingedeeld dat in de ochtenden de groepsdynamiek centraal stond. Via deze groepsdynamiek heb ik mijzelf beter leren kennen. Ik heb kunnen ervaren waar ik op reageer en hoe ik mijn beleving en reacties kan gebruiken om een interactiepatroon met een ander te herkennen. Ik heb dan ook ervaren hoe waardevol het is om mijn beleving in te brengen in de groep in plaats van dit weg te moffelen. Door juist bij mijn gevoel te blijven en hieraan expressie te geven, gaf dat weer beweging in de interactie in de groep en vaak ook herkenning bij de anderen. Thema’s die in de interactie naar voren kwamen waren: nabijheid, verbinding, leiderschap en intimiteit, integriteit.

Het was een fijne groep waarin ik mij veilig genoeg voelde om niet alleen mijn persoonlijk proces dieper aan te gaan maar ook veilig genoeg om te durven: durven mijn vermogen in te zetten bij het aanraken, durven vertrouwen op mijn gevoel en hieraan expressie te geven, zowel in de interactie als in het aanraken. Al met al, heb ik veel meer zelfvertrouwen. Ik ben ontzettend blij en voel mij bevoorrecht dat ik deze Masterclass heb kunnen doen.

Over de schrijver
Fui Moy Chan, Student Synergos 2VO
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down