Specialisatie Haptonomisch
Hulp- en zorgverlener

Kosten €1395,-

Hoe stem je af met iemand die je niet kent? Hoe kom je tot gedeelde persoonlijke ruimte? Hoe zet je in het contact je eigen gevoelens in? Hoe nodig je iemand gevoelsmatig uit? Hoe maak je de samenwerking optimaal? Hoe blijf je voelen als je handelt? Hoe blijf je voelen onder druk?

 Het POM programma voor hulp- en zorgverleners is gericht op afstemmen met de patiënt, waarnemen, aanraken en gespreksvaardigheid. Als je afstemt, beweegt de patiënt met je mee, hij begrijpt je beter, je kunt meer aanspraak maken op zijn eigen vermogen (kracht, beweeglijkheid, zelfstandigheid). Dat betekent dat transfers lichter worden. Je kunt de patiënt makkelijker in de goede houding leggen voor bijv onderzoek omdat de patiënt soepel en ontspannen is. Met elkaar meebewegen maakt het werk voor de hulpverlener fysiek aanzienlijk minder zwaar.

 Daarnaast ontwikkel je in dit POM programma de vaardigheid waarnemen van jezelf en de ander en je word je bewust van jouw manier van aanraken. Zo leer je hoe je tijdens het aanraken jouw cliënten kunt helpen om zijn gevoelens te exploreren en te verwoorden. Ook verschillende gespreksstijlen en omgaan met ontvangen van feedback komen uitgebreid aan bod.

arrow_drop_up arrow_drop_down