Waarom haptonomie in de hulpverlening

In de afgelopen decennia zijn de wetmatigheden, die in de haptonomie zijn onderzocht en uitgewerkt, neurofysiologisch onderbouwd. De ontdekking van spiegelneuronen in het menselijke brein geven aan dat houding, beweging, gedrag en emoties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Haptonomie biedt op praktische wijze een methode waarbij deze nieuwe wetenschap naadloos kan worden ingevoegd in dagelijkse hulpverlening.

  • De opleiding wordt afgesloten met een certificaat.
  • Accreditatie Totaal 229 SBU: eerste deel SBU: 156 / 5,6 EC’s,tweede deel SBU: 73 / 2,6 EC’s.
  • Opleiding is op maat gemaakt voor hulpverleners

Traject per onderdeel

Basisjaar

Deel 1 Haptonomische Basisvaardigheden

Basisjaar van 12 dagen vanaf maart 2017

Je ervaart door oefeningen en nabesprekingen de voor- en nadelen van wat je doet, denkt en voelt. Je leert jezelf beter kennen en je ontwikkelt waar je goed in bent. Je luistert naar je lijf en de non-verbale communicatie van jou en de ander. Je doet ervaring op met de haptonomische grondbeginselen en krijgt inzicht in de betekenis van haptonomie voor je dagelijks leven op diverse terreinen.

Je leert over communiceren via aanraken. Je wordt je bewust van jouw manier van aanraken en de effecten daarvan op anderen. Je leert de haptonomische fenomenen van aanraken toe te passen in dit basisjaar.

Deel 2 De Specialisatiefase

Afstudeerrichting van 5 dagen vanaf oktober 2017

Het leren toepassen van de haptonomische kennis en vaardigheden bij het behandelen van cliënten in je eigen vakgebied.

De opleiding voorziet in casuïstiek en de toepassing van haptonomische principes in therapeutische interventies. Binnen die aspecten implementeren we haptonomische grondbeginselen. Je gaat onder andere deel 1 en 2 van het haptonomische drieluik toepassen binnen verschillende delen van een therapeutische interventie.

Aan het einde van elke dag onderzoeken en behandelen we een cliënt die door één van de studenten is meegebracht. We passen de kennis en vaardigheden toe die we die dag met elkaar hebben geoefend.

Uitgebreide toelichting van product of jezelf / het bedrijf

Plaats hier een afbeelding van jezelf of van je product, en geef een stukje extra informatie over je product, jezelf of je bedrijf. Door hier nog een stukje vertrouwen te creëren, zal de bezoeker sneller geneigd zijn om met je in zee te gaan.

Wees hier vooral geen gebruiker van de zogeheten ‘happy talk’, maar zorg voor een oprecht stukje tekst wat geschreven is vanuit jou / jouw bedrijf, waardoor je bezoeker echt een connectie met jou kan maken.

Plaats hier je call to action

Klik op onderstaande knop en krijg direct toegang tot ………………

Neem direct contact op!