Specialisatie
Haptonomie in het onderwijs

Kosten €1395,-

groepsdynamiek & interactie

Ieder mens, dus ook ieder kind, heeft een specifieke emotionele aansturing. Bij tegenslag voelt de één zich angstig, de ander wordt verdrietig en de volgende wordt boos. Wie vaak boos is, wordt misschien als ‘dominant’ ervaren, wie vaak verdrietig is, voelt zich misschien machteloos en wie vaak bang is, kan nieuwe (positieve) ervaringen mislopen.

Het POM programma voor het onderwijs is gericht op groepsdynamiek en interactie. Hoe een klas wordt ervaren door docenten kan bijvoorbeeld afhangen van de interactie die leerlingen hebben met de andere klasgenoten. Synergos heeft een model ontwikkeld waarmee gevoelens, gedachten en gedrag makkelijk (h)erkenbaar worden: de emotiecirkel. Bij gebruik van dit model is het van belang goed te kijken naar hoe een kind zich beweegt. Het bewegingspatroon van een kind geeft veel informatie over kwaliteiten, leerstijl, denkpatronen en voorkeuren van een kind.

Ook ontdek je in dit POM programma wat jouw emotionele voorkeur is op basis van je eigen grondpatroon (dat wordt bepaald door ervaringen in je leven). Wat is de karakteristieke manier waarop jij overkomt? Door haptonomie word je je bewust van je emotionele aansturing en ook hoe je andere mogelijkheden kunt bijleren.

arrow_drop_up arrow_drop_down