arrow_drop_up arrow_drop_down

Haptotherapie bij chronische ziekte

Tweedaagse nascholing 2 & 16 oktober 2019
van 9.30 tot 17.00 uur
Kosten €450,-

Voor haptotherapeuten, haptonomen, trainers, coaches van Synergos en andere erkende haptonomieopleidingen. Ook voor studenten in de afstudeerfase. 

Bij chronische ziekte verliest iemand blijvend een deel van zijn mogelijkheden, een deel van zijn lijf.

Naast een verlies van functies en mogelijkheden is er emotioneel en mentaal verlies, met veelal grote impact: verlies van vertrouwen in het lichaam, persoonlijke autonomie en een veranderend levensperspectief. Mensen met chronische ziekte gaan op verschillende manieren met hun ziekte om. Bijvoorbeeld zich slachtoffer voelen, stoer zijn, vooral zien hoe het leven was en wat er niet meer is, een lagere zelfwaardering hebben, zich buitengesloten voelen, depressieve klachten hebben, problemen ervaren met rol en betekenis in het leven, en moeite om de eigen positie te bepalen.

Chronische ziekten vormen een belasting waarbij het grondpatroon meer zichtbaar en ook ontoereikend wordt. Dat wil zeggen: hoe je gewend bent dingen op te lossen, werkt niet meer. Een nieuwe manier van doen (nieuwe patronen aan- en bijleren) kan oplossingen bieden. Het hebben van een chronische ziekte kan zo een kans zijn om nieuwe vaardigheden aan te leren, die ten dienste van jezelf komen te staan.

Onderdelen van de nascholing

  • Herkenning van grondpatronen
  • Samenhang tussen lichamelijke balans en psychologische balans
  • Lichamelijkheid en zelfbeeld
  • Omgaan met onvermogen en last
  • Efficiëntie van bewegen
  • Hulp vragen en hulp ontvangen
Docent Nico Pronk is haptotherapeut, fysiotherapeut, manueel therapeut, docent medische basiskennis, docent haptonomie, (bedrijfs)trainer en directeur van Synergos. Nico houdt zich tevens bezig met de ontwikkeling van haptonomische kennis.

Docent Jan Tigges is haptotherapeut, fysiotherapeut, relatietherapeut, zwangerschapsbegeleider, gespecialiseerd in traumaverwerking en docent bij Synergos.

Docent Paula Groeneveld: haptotherapeut, zwangerschapsbegeleider op haptonomische basis, coach en cousellor, systemisch werk biologie universiteit van Amsterdam, docent bij Synergos.

Docent Roos Bits-Derksen: haptotherapeut, haptonomisch coach, ervaring in het bedrijfsleven als P & O adviseur en actief als trainer op het gebied van (non-verbale) communicatie, samenwerking en leiderschap bij Synergos-bedrijfsopleidingen, docent bij Synergos.

Het aantal docenten is afhankelijk van de groepsgrootte. 


Accreditatie

Accreditatie in aanvraag (indicatie VVH: 24-36 HTD en SKB: 24-36 SBU)

Cookie gebruik