Haptotherapie helpt bij

Is haptotherapie iets voor jou?

Haptotherapie gaat over kansen, mogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ons gevoel, onze manier van denken en bewegen beïnvloeden elkaar voortdurend. Gevoelens bepalen onze gedachten. Door haptotherapie ontstaat inzicht in hoe jij zelf reageert op (communiceert met) je eigen gevoelens en hoe je hier uiting aan geeft. 

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een therapiesessie ben je wie je bent en dat laat zich zien. Hoe dit zich laat zien is vaak onbewust. Systemen en patronen uiten zich; zo praat je, zo denk je, zo beweeg je. Typerend aan jou is je stem en je ademhaling, je lichaamsbalans, de stand van je schouders, je spanning en beweging. Deze onbewuste, non-verbale communicatie is waar je omgeving (de ander) op reageert, altijd.

Herkenning & bewustzijn

Door te benoemen wat er gebeurt in het contact tussen jou en de haptotherapeut ontstaat ontdekking, bewustzijn en herkenning. Dingen vallen op hun plek. Ontdekking, herkenning en bewustzijn maakt dat er ruimte komt (en keuzevrijheid) om anders met gevoelens om te gaan. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden. 

Haptotherapie zorgt ervoor dat er beweging en ruimte ontstaat ten aanzien van een (vastgelopen) situatie, je fysieke klachten of het verwerken van een bepaalde gebeurtenis. Je leert op een nieuwe manier om te gaan met problemen, frustraties en veranderingen in je leven. Je wordt steviger en bent belastbaarder. Je krijgt meer zelfvertrouwen en uitstraling.

Haptotherapie gaat over waar jij gelukkig van wordt, waar jij vleugels van krijgt. Haptotherapie helpt om de beste versie van jezelf te ontdekken en te leven.

Kosten en vergoedingen

 Vanaf €87,50 per sessie. Haptotherapie wordt (deels) vergoed door de aanvullende polis van de ziektekostenverzekering.

Contact verzoek

De praktijk van Synergos heeft een eigen administratie en digitale cliëntomgeving. Om contact op te nemen met de praktijk of een specifieke therapeut kun je in de praktijkomgeving het formulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Zoek je contact met Nienke klik dan hier of scroll dan iets verder naar beneden en klik op contactverzoek voor Nienke achterlaten.

Haptotherapeuten

In onze praktijk voor haptotherapie werken gespecialiseerde haptotherapeuten die zijn opgeleid en afgestudeerd bij Synergos. 

Onze praktijk is ook een groeituin voor afgestudeerde haptotherapeuten/coaches en trainers. Zij kunnen bij ons ervaring opdoen in een stagetraject waarbij ze door ervaren therapeuten worden begeleid in de startfase van hun carrière. Sommige van onze docenten geven leerbehandelingen en supervisies in de praktijk van Synergos.

Nico Pronk

Voor volwassenen

Gespecialiseerd in depressie, burn-out, relatietherapie en zwangerschapsbegeleiding. Nico is de directeur van Synergos en is tevens docent bij Synergos opleidingen.

Laura Twigt

Voor volwassenen

Gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en veranderingsprocessen. Laura heeft 11 jaar ervaring als haptotherapeut bij Synergos en is tevens beschikbaar voor supervisies en leerbehandelingen.

Nienke Nijhof

Voor kinderen

Nienke heeft 15 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en werkt ook als groepsleider en haptonomisch begeleider met hoogbegaafde kinderen.

Informatieavond basisjaar
25 augustus

van 18:00 tot 20:00 in Amersfoort

Regentesselaan 21
3818HH Amersfoort