Meike's Andalusië
1 november 2019 

Meike's Andalusië

Andalusië 2019
Terugkijkend ben ik nog vol over de week in Andalusië! Wat heeft me dat veel gebracht. Enorme leermomenten, verdieping, een fantastische groep waarin het veilig leren en ontwikkelen voorop stond en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, een fantastische plek.
Het afgelopen jaar was tumultueus te noemen, ik moest 3 keer verhuizen, verloor mijn relatie en mijn werk. Maar het bleek een jaar met de mooiste ervaringen en momenten voor mijn eigen ontwikkeling tot nu toe en daar was ik best trots op. Toen ik de aankondiging zag voor Andalusië dacht ik eigenlijk meteen, waarom geef ik mezelf zoiets moois niet cadeau om het jaar af te sluiten. Een jaar geleden zou ik niet gedurfd hebben me daarbij te voegen, ik zag de haptonomie reizen een beetje als iets voor een kleine vaste groep ofzo. Dat was echt een aanname die totaal niet bleek te kloppen.

De week was fantastisch, heel goed georganiseerd door Monique en Nico, ik voelde me warm en welkom. Nico gaf iedereen ontzettend veel aandacht op ieders eigen ontwikkelpunten. Dat vond ik bijzonder knap. Mede hierdoor kon iedereen verdiepingsslagen maken in ontwikkeling maar werd de groep ook een geheel van lerende mensen. Ik voelde me daar zelfverzekerd en stevig in.
Elke dag behandelden we een ander onderwerp en het mooie was ook dat de omgeving onze ruimte werd. Wat hebben we gevoeld hoe ruimtelijk het was en hoe hebben we gelachen toen we allemaal met onze eigen beweegkwaliteit een berg op moesten rennen, zelfs het doorvoelen door de pizzaschep gaf hilarische momenten van inzicht. Toegepaste haptonomie!


Het fantastische eten, de mooie intense verhalen, het vele lachen, bommetjes maken in het zwembad en staand in de jeep met de wind door mijn haren door de nacht rijden, een heerlijk huis, fantastische kok en een prachtig ander land. Het hele plaatje klopte. Het was een mooi cadeau aan mezelf en ik gun iedereen ook een dergelijk cadeau!

meike

Over de schrijver
Meike, student Synergos 2VO
Laura Mallee
Door

Laura Mallee

op 17 November 2019

Wouw Meike! Wat een mooie reis heb je gemaakt. Ik kan helemaal meevoelen in je verhaal, alsof ik erbij ben... Ik had erbij willen zijn. De volgende Andalusia, dan ga ik mee.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down