arrow_drop_up arrow_drop_down

Nascholing voor kinderhaptotherapeuten

Driedaagse nascholing  9, 23 en 30 oktober 2019

van 9.30 tot 17.00 uur

Kosten €675,-

Grote zorgen in een kinderleven

Voor afgestudeerde kinderhaptotherapeuten en kindertherapeuten met Akte 1, de mogelijkheid om Akte 2 te behalen.

Deze nascholing gaat dieper in op de problematiek in een kinderleven en het plan van aanpak wanneer je te maken krijgt met specifieke onderwerpen zoals bijv.: echtscheiding, geweld, pesten en uitsluiting, groepsdruk, overlijden van dierbaren, ziekte, depressie, ADHD, dyslexie enzovoorts.

In deze nascholing staan we stil bij de pijn die kinderen ervaren. Een kind is grotendeels afhankelijk van zijn omgeving, dit maakt dat kinderen te maken krijgen met 'grote mensen problematiek'. Pijnmomenten zoals een scheiding, ziekte van ouders, overlijden van ..., het overkomt ze vaak. Dit soort heftige momenten zorgen vaak voor ander gedrag bij een kind. Gedrag dat vraagt om erkenning en ondersteuning. Door haptotherapie kunnen kinderen ervarend en voelend meer leren over zichzelf.


In deze nascholing gaan we dieper in op de pijn van de gebeurtenis en interactiedynamiek met de ouders.

  • Dag 1 Thema: Het kind en de pijn

  • Dag 2 Thema: De invloed van de omgeving

  • Dag 3 Thema: Interactie en systemisch werk

Docent Laura Twigt is haptotherapeut, kinder- en jongerentherapeut, docent bij Synergos. Zij is gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafde kinderen, geeft aan ouders regelmatig cursussen en workshops over opvoeding, houdt lezingen over haptonomie voor o.a. het CNV Onderwijs. Laura begeleidt kinderen in de leeftijd van 2 jaar tot en met jong volwassenen van 25 jaar. De begeleiding van ouders is daarbij een belangrijk onderdeel waarin ze gebruikmaakt van systemisch werk. Hiervoor heeft zij de training "systemisch werk om gedragsproblemen kind en gezin op te lossen" gedaan. Deze training richt zich op de problematiek rondom de invloed van familiedynamieken op de interactie tussen ouder en kind.

Docent Karin Wijnhoud is haptotherapeut, kinder- en jongerenhaptotherapeut, docent bij Synergos. Zij heeft veel bewegingservaring met kinderen (dansdocente in verschillende vormen). Ook is zij activiteitenbegeleider bij jongeren met een beperking. Ze doet aan belevingstheater en stimuleert de sensomotoriek van deze jongeren. Verder heeft zij de training "effectief communiceren met kinderen" (Gordon) en "ik leer leren" gedaan. Deze laatste gaat over: het zicht- en voelbaar maken van eigen gedrag, leerstijlen en het zoeken van variatie naast de eigen stijl.

Het aantal docenten is afhankelijk van het aantal cursisten.

Accreditatie in aanvraag (indicatie VVH: 36-50 HTD en SKB: 36-50 SBU).

Cookie gebruik