arrow_drop_up arrow_drop_down

Persoonlijk jaar

14 dagen start sept/okt

Kosten €3085,-

Je kunt aan het persoonlijk jaar meedoen wanneer je bij Synergos - of bij een andere erkende haptonomie opleiding - tenminste een basisjaar hebt afgerond. Er kunnen diverse redenen zijn om dit intensieve persoonlijke ontwikkelingstraject in te gaan.

  • Je wilt wel doorgaan met haptonomie, maar geen vakopleiding volgen.
  • Je gunt jezelf nog wat tijd om je verder te ontwikkelen, alvorens de vakopleiding te volgen.
  • Je doet dit op advies van de opleiding: eerst nog een jaar aan jezelf werken voordat je voldoende toegerust bent om te starten of verder te gaan met de vakopleiding.

De verdieping

Waar het basisjaar vooral een inventarisatie is van je kwaliteiten en valkuilen, krijg je nu de ruimte om persoonlijke thema’s waarmee je aan de slag wilt, uit te werken op jouw tempo, in jouw maat. Het proces dat je doorloopt is net zo intensief als jij wenst. Er is geen einddoel, er zijn geen eisen waaraan je moet voldoen. Met de groep ben je dit jaar regelmatig op een ludieke manier ‘op locatie’ aan de slag: denk b.v. aan Monte Cervino beklimmen (klimrots) en de golfbaan in Zeewolde. Je kunt daarmee in je eigen ervaringen en leermomenten stappen, zonder druk om ‘het’ onder de knie te krijgen. De aangeboden oefening is een middel voor jou, niet het doel. Iets goed of fout doen is niet aan de orde; je doet, probeert, ontdekt, oefent en er dienen zich kansen en mogelijkheden aan voor je verdere ontwikkeling.


Het persoonlijk jaar kenmerkt zich dus vooral door speel- en leerruimte, waarbij we uiteraard reflecteren op ontdekkingen die je over jezelf doet. Je zult zien dat je in al die totaal verschillende situaties elke keer weer je eigen thema(‘s) tegenkomt. Hierdoor herken je ze steeds sneller en makkelijker, óók in je dagelijks leven en werk! Dit versnelt je leerproces.


Er is veel stimulans en ondersteuning, zowel van de docenten als van je groepsgenoten, zo kies je uit de groep ook een persoonlijke buddy. De blik is gericht op uitbouwen van wat je wél kunt. Daarbij hoort de volgende stap: het anders doen; ook daar staan de schijnwerpers op. Als je flexibel bent en van stijl kunt veranderen heb je een mijlpaal in je leven bereikt die niet veel mensen bereiken, en een enorme stap gezet in je persoonlijke ontwikkeling.

Kosten €3085,-.

Persoonlijk 

jaar

2019

8 oktober

29 oktober

12 november

3 december

2020

14 januari

4 februari

18 februari

3 maart

17 maart

7 april

21 april

5 mei

19 mei 

2 juni

Cookie gebruik