wie zijn we: de organisatie

Synergos ontstaat begin jaren negentig, opgericht door een aantal docenten uit Doorn. Zij slaan een nieuwe weg in waarin het vermogen om te voelen veel breder wordt onderzocht dan alleen vanuit het perspectief van affectieve bevestiging. Voelen is van iedereen en van alledag, in het-hier-en-nu is alles te ontdekken en te vinden. Over jezelf, over de ander en hoe je verhoudt tot elkaar. Synergos is ‘geboren’.

Bij Synergos afgestudeerde therapeuten/trainers en coaches richten zich in de behandeling met cliënten dus meer op het functioneren in het hier-en-nu en zoekt oplossingen door te laten voelen/ervaren waar dingen stagneren en waar grondpatronen van de cliënt niet meer helpend zijn. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden in het hier-en-nu.

Sinds 2008 is Nico Pronk directeur van Synergos. Als fysiotherapeut en manueel therapeut is hij in 1988  bij de Academie in Doorn begonnen aan de opleiding haptotherapie. Hij heeft deze afgerond bij Synergos.
Naast Nico staat een degelijk en stabiel organisatie- en docententeam die al lange tijd samenwerken.

Nico Pronk

Algemeen Directeur

About

Als directeur haal ik de waarde voor de organisatie door te zoeken en vinden waar mensen goed in zijn. Ik stimuleer dat te ontwikkelen en gebruiken en geef daar veel ruimte in.
Ik begeleid op individueel niveau in therapie (diepgaande therapeutische processen) en werk  met groepen als docent en als trainer en opleider van haptonomie docenten.

Ik ben gespecialiseerd in groepsdynamica en interactief leren. Mijn trainings- en begeleidingsmethoden zijn dicht op de huid en direct.

Monique de Vries

Directeur 
Marketing en organisatie

Uitdaging

Mijn uitdaging is de juiste toon raken en een brug slaan tussen de inhoudelijke vakkennis en de wereld om ons heen. Ik organiseer en ontwikkel (in samenwerking met Marguerite) nieuwe cursussen, nascholingen, lezingen en workshops, schrijf artikelen en ben verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven, specials en de website van SynergosVakopleiding en SynergosPraktijk. Ik ben eigenaar, organisator en gastvrouw bij SynergosAndalusie.

Nick den Breems 

Operationeel-  
ICT manager

nieuwe generatie moderne leeromgeving

Als ICT manager ben ik verantwoordelijk voor onze moderne digitale leer- en communicatieomgeving. Het Synergos studentenportaal werkt met 'TEAMS'. Met Microsoft Teams kunnen teamleden gemakkelijk communiceren en informatie uit verschillende bronnen bij elkaar brengen. Alle lesmaterialen en communicatievormen als chat en email emailverkeer verlopen via teams. Voor vragen of hulp bij het gebruiken kun je bij mij terecht.


Als Operationeel manager beheer ik de dagelijkse gang van zaken bij Synergos; aansturen van de dagelijkse bedrijfsvoering, begeleiden van veranderingsprocessen, vaststellen van de doelstellingen in samenwerking met de directie en het optimaliseren van zaken als planning en logistiek.


Olya den Breems

Administratie en planning

de motor van de machine

Als in een bedrijf alles overzichtelijk en degelijk onderbouwd is, ontstaat inzicht en kunnen verantwoorde beslissingen genomen worden. Zowel financieel als in de docentenplanning. Ik zorg dat de organisatie, waar het over mensen gaat, vertaald wordt naar cijfers en roosters. Ik adviseer het management over mogelijkheden, keuzes en doelen. 

Ons docententeam. 

Roos Bits-Derksen

Basisjaar,
Open lesavonden, 1 VO, 2 VO, 3 VO, nascholingen

Marcel Boomsma

Open lesavonden, Basisjaar, Vaardigheidsmodules

Paula Groeneveld

Open lesavonden, Basisjaar, 1 VO, 2 VO, 3 VO, nascholingen

Melanie Hulsegge

Basisjaar, vaardigheidsmodules, zwangerschapsopleiding

Nico Pronk

Open lesavonden, 1 VO, 2 VO, 3 VO, nascholingen, kinderopleiding, zwangerschapsopleiding, 

Lien Wetters

Basisjaar, 1 VO, 2 VO, 3 VO, nascholingen

Rennie Pater

Basisjaar, vaardigheidsmodules, medische basiskennis

Rens van der Hout

Basisjaar, vaardigheidsmodules

Maimoene van der Steen

Assistentdocent Basisjaar
arrow_drop_up arrow_drop_down